Rezumat conferinta de presa, 12 noiembrie 2008:
Daniel Buda pe listele Coalitiei pentru un Parlament Curat

Domnul Horea Stelian Dan, candidat in Colegiul 2 Deputati Cluj, a sustinut la ora 11,30 la Sediul PNL  o conferinta de presa care a avut loc ca urmare a publicarii raportului elaborat de Coalitia pentru un Parlament Curat privind integritatea candidatilor la alegerile parlamentare.

Domnul Horea Stelian Dan a declarat urmatoarele:

“Va semnalam in urma cu ceva timp faptul ca Daniel Buda este un personaj care nu indeplineste criteriile de curatenie morala si politica pentru a candida pentru inca un mandat de deputat de Cluj. Mi-am facut si imi fac o datorie morala fata de cetatenii pe care doresc sa ii reprezint ca deputat al Colegiului 2 Zorilor-Manastur, aceea de a expune public faptele legate de moralitatea indoielnica a lui Buda.

Necinstea si faptele de coruptie ale fostului avocat al trustului Gazeta, fapte care au fost vehiculate si in presa de-a lungul timpului, au fost confirmate ieri de surse independente si credibile, apartinand zonei societatii civile.

Candidez pentru prima oara pentru un mandat de deputat. Cred ca este absolut necesar ca cetateanul clujean sa fie reprezentat de persoane curate, nepatate de murdarii. Mesajul meu pentru clujeni este: “Nu lasati in Parlament oameni necurati ca Buda!”

Societatea civila cere salubrizarea morala a Parlamentului si retragerea unor personaje patate ca Daniel Buda, si eu ma alatur din nou din tot sufletul acestei initiative civile, care a confirmat in totalitate ceea ce v-am relatat eu.

Cer retragerea candidaturii din Colegiul 2 Deputati si implicit din viata politica a lui Daniel Buda. Il somez sa isi ceara public scuze clujenilor pentru rusinea pe care o arunca pe obrazul Clujului!

Dar sa vedem exact faptele sale, asa cum sunt identificate de Coalitia pentru un Parlament Curat (www.romaniacurata.ro, www.apd.ro ) :

“Daniel Buda

În ultimii câţiva ani, adică în mandatul de deputat, Buda a strâns o avere impresionantă (în special din imobiliare): 3,5 milioane de euro. În ultimii doi ani, deputatul PD-L a făcut agenda presei clujene şi naţionale. Mai întâi, prin implicarea în dosarul “Gazeta” (trustul de presă ai cărui directori au fost acuzaţi de şantaj, trust pe care l-a reprezentat până la un moment dat).

Când procurorii au găsit indicii că Buda ar fi fost implicat în acţiunile capilor “Gazetei”, Buda s-a retras. Al doilea scandal, pornit tot din dosarul “Gazeta”, vizează o posibilă evaziune fiscală de 50 de miliarde de lei vechi, la care complice ar fi fost Buda, prin propriile firme. Al treilea scandal poate explica chiar averea deputatului: acesta a vândut terenuri foarte scump unei companii care, ulterior, a dezvoltat proiecte mobiliare cu sprijinul total al autorităţilor”.

Va aduceti aminte cu siguranta de stenogramele din dosarul Gazeta, pe care le-ati vazut cu totii si implicit de convorbirile suburbane in care il regasiti pe Daniel Buda. Este vorba, dupa cum a numit-o inspirat un coleg de-al dumneavoastra de presa, de o adevarata “hazna politica” numita mai nou “o echipa” care ar dori sa puna mana in mod absolut pe Cluj. 

Niciun candidat pentru alegerile parlamentare din Cluj nu este intr-o hazna mai mare ca Buda. Asupra nimanui nu planeaza suspiciuni de coruptie atat de grave ca in cazul sau sau a echipei PD-L (sunt 4 oameni pe lista Coalitiei de la PD-L, din care 3 sunt acuzati de fapte de coruptie, in timp ce celelalte partide au cate un candidat, maxim 2). Societatea civila a aratat din nou ca ei sunt o echipa care tin de ciolan, nu de cetatean.

Ca o concluzie, Daniel Buda este exponentul perfect pentru o psihanaliza a foamei politice din Cluj si trebuie sa se retraga din cursa si viata politica”.

Alte comunicate de presă