Horea Dan, CityNews
Stiu cum trebuie sa fie Clujul Metropolitan

http://www.citynews.ro/Stiu-cum-trebuie-sa-fie-Clujul-Metropolitan+25542
9 noiembrie, 2008.

Va scriu aceste randuri pentru ca problemele de zi cu zi ale Clujului,  traficul infernal, lipsa spatiilor verzi, a parcarilor, a unor slujbe bine platite, dar si coruptia din administratia locala au inceput sa sufoce viata fiecaruia dintre noi.


Stiu ca fara respect si fara investitii in primul rand in oamenii locului, aspiratiile noastre vor ramane neimplinite. Eu investesc in oameni si proiecte pentru comunitate. Investitiile inseamna locuri de munca bine platite si prosperitate pentru fiecare din noi, asa cum trebuie sa fie.


Lupt pentru ca strada noastra sa aiba asfalt si canalizare la fel de bune ca si strada politicianului, pentru zone in care sa ne putem petrece decent timpul liber, in care sa putem face sport si sa ne bucuram de verdeata si pentru ca dispretul bancilor fata de cetatean sa inceteze.


Eu doresc un Cluj puternic, cu o economie locala dezvoltata, iar banii clujenilor sa ramana aici. Un Cluj in care copiii nostri sa creasca sanatosi si lipsiti de griji, iar batranetile noastre sa fie tihnite si fara lipsuri. De aceea, am decis sa lupt pentru acest Cluj, pentru ca stiu ca preocuparile si nelinistile noastre sunt aceleasi.

Problemele ni se trag de la ambitiile nemasurate ale unor activisti de partid ca Daniel Buda, aflat in atentia opiniei publice si a presei pentru averile sale, care ar fi fost dobandite ilicit si pentru faptul ca a fost avocatul trustului Gazeta.


Acesta a fost mai interesat de acumularea de averi, decat de a frecventa sedintele Camerei Deputatilor, unde se afla in topul chiulangiilor. Pentru ca Buda nu ne-a reprezentat, am pierdut bani pentru proiecte ca Spitalul de Urgenta. Pentru ca asemenea activistilor PCR, Daniel Buda si-a rezolvat problemele personale si nu pe cele ale cetateanului.


Eu ma voi bate pentru institutionalizarea legaturilor Primariei si a Consiliului Judetean cu Bucurestiul, pentru ca, indiferent de culoarea guvernarii, Clujul sa nu depinda de „robinetul de pe Dambovita”.
Nu prin telefon vreau sa dezvolt orasul nostru, cum au facut Buda si Boc, ci printr-o economie locala prospera si legaturi institutionalizate.
Boc n-a mai avut bani pentru a continua proiectul Spitalului de Urgenta, iar Buda nu s-a preocupat de nevoile Clujului. Nu au stiut sa intocmeasca acele proiecte europene care aduc fonduri. Cand au iesit de la guvernare, li s-au terminat si fondurile. Acum vorbesc de echipa si de planuri marete, pe care nu le vor putea rezolva decat daca intra la guvernare. Vor si guvern! vorbim oare de intoarcerea la dictatura?

Este inadmisibil sa platim cea mai scumpa factura la intretinere din toata tara si acest lucru trebuie schimbat. Blocurile din Manastur sau cele din Zorilor nu au fost reabilitate termic, iar administratia nu a miscat nici un deget, cu toate ca suntem in prag de iarna. Ne trebuie energii „verzi”, pentru ca sunt ecologice si ieftine, pentru ca „soarele nu trimite factura”.


Voi face lobby pentru terminarea de urgenta a autostrazii, principala modalitate de a scapa de circulatia gratuita, de a ne reaseza pe harta si de a intra in normalitate, pentru ca banii colectati din taxele platite de clujeni sa ramana acasa. Banii sa-i investim aici in Cluj rezolvand deopotriva problemele din cartierele Zorilor, Manastur, Marasti, etc. deoarece stim noi mai bine ce avem de facut.


Ma irita faptul ca administratia orasului nu a fost in stare sa rezolve problema parcarilor si a transportului in interiorul cartierelor. Noi avem nevoie de parcari adecvate, langa casa noastra, nu la distante de kilometri. Locurile de parcare de langa blocuri au fost lasate in paragina. Voi depune toate eforturile pentru amenajarea acestora, dar si pentru realizarea unui parking in zona „Paraului Tiganilor”.
Toate acestea sunt parte din propunerea mea pentru realizarea Zonei


Metropolitane Cluj, un proiect care sa protejeze fiecare clujean si sa-i asigure tot ceea ce are nevoie pentru o viata civilizata.

Alte apariţii în presă