A.M.C., Faclia
Horea Dan: "Oferta liberalilor este o mina intinsa PNT-CD "

http://www.ziarulfaclia.ro/Horea-Dan-Oferta-liberalilor-este-o-mina-intinsa-PNT-CD-+16734
24 septembrie 2008

Taranistul clujean va candida pentru Camera Deputatilor pe listele PNL.
In vreme ce la nivel national lupta dintre cele doua tabere - Milut si Sirbu - continua, la Cluj "se fac compromisuri". Mai exact, fostul lider la municipiu al taranistilor clujeni si fostul aspirant la fotoliul de primar, taranistul Horea Dan,
S-a hotarit sa intre in cursa pentru parlamentare. Dar nu oricum: liberalii i-au rezervat un colegiu (colegiul electoral nr. 2 din Cluj-Napoca) din cele puse de-o parte pentru taranisti, ceea ce inseamna ca Horea Dan va candida pe listele PNL. Potrivit protocolului de colaborare dintre cele doua partide (varianta preferata de tabara lui Marian Milut), candidatii taranisti trebuie sa se inscrie pe listele liberalilor, pentru a intra in cursa pentru Parlament.

Horea Dan considera ca, desi candidatura sa la Camera Deputatilor, pe listele PNL, este "o solutie de compromis, aceasta reprezinta de fapt singura varianta, in momentul de fata, pentru ca PNT-CD sa depaseasca situatia de criza in care se afla acum", a declarat el pentru "Faclia". Chiar daca "tabara adversa", in frunte cu Radu Sirbu, se opune participarii taranistilor pe listele PNL, Horea Dan sustine ca oferta liberalilor este unica solutie pentru ca PNT-CD sa se resusciteze.
Precizam ca, zilele trecute, presedintele ales la Congresul PNT-CD de luna trecuta, Radu Sirbu, a trimis o scrisoare liderului liberalilor, Calin Popescu Tariceanu, prin care ii solicita sa nu semneze protocolul de colaborare dintre cele doua formatiuni politice. Radu Sirbu nu a fost de acord cu participarea taranistilor la alegerile din noiembrie, "sub pulpana liberalilor", pe motiv ca, in acest fel, PNT-CD ar disparea de pe scena electorala. El a sustinut, de asemenea, ca aceasta colaborare aduce chiar a fuziune prin absorbtie. Acesta a fost, de altfel, si "marul discordiei" intre cele doua tabere.

In ceea ce priveste numarul de presedinti pe care ii are PNT-CD , lucrurile se vor limpezi in 26 septembrie, cind va avea loc procesul dintre cele "doua tabere". Aspirantul la fotoliul de deputat, Horea Dan, a declarat ca, indiferent de rezultat, candidatura sa pe listele PNL "ramine in picioare". Odata ajunsi in Parlament, candidatii taranisti inscrisi pe listele acestui partid vor avea statut de independenti care vor sustine si promova ideile PNT-CD. "Cred ca atunci cind nu exista proiecte, nu exista mesaj politic, trebuie sa gasesti o solutie. Si este vorba doar de un compromis de moment. Consider ca oferta PNL este o mina intinsa taranistilor si nu trebuie muscata...", a adaugat Horea Dan.

Alte apariţii în presă