Adriana Stupar, Faclia
Horea Dan cere capul lui Daniel Buda

http://www.ziarulfaclia.ro/Horea-Dan-cere-capul-lui-Daniel-Buda+17412
9 Octombrie 2008

Candidatul PNL in colegiul uninominal numarul doi pentru Camera Deputatilor, Horea Dan, solicita public PD-L retragerea de pe lista de candidati a deputatului Daniel Buda, desemnat pentru acelasi colegiu, afirmind ca democratul a savirsit acte de natura penala si nu este compatibil cu demnitatea pe care o are si la care aspira in continuare.

"Fac un apel public catre conducerea PD-L, de a-i retrage sprijinul politic deputatului Daniel Buda si, in acelasi timp, sa-l retraga de pe lista candidatilor la Parlamentul Romaniei. Acord conducerii PD-L o marja de timp pentru a analiza activitatea deputatului Daniel Buda, respectiv pina la 19 octombrie, data dupa care - in cazul in care acesta isi va pastra calitatea de candidat - sint decis sa fac dezvaluiri privitoare la activitatea parlamentara si profesionala a acestuia", afirma Horea Dan. In opinia acestuia, Daniel Buda este un exemplu concludent pentru "asa nu", considerindu-l un posibil client al ANI si DNA. "Din punctul meu de vedere, este incompatibil.

Are foarte multe probleme, mai ales in activitatea politica si in ceea ce se numeste cariera lui, in general. Cred ca nu este demn pentru aceasta candidatura. S-ar putea ca ceea ce voi spune sa fie considerat atac la persoana - tocmai de aceea am dorit sa avertizez in prealabil", spune Horea Dan, precizind ca, in cazul in care Buda se va retrage, nu va mai face dezvaluirile pomenite. "Este o chestiune de onoare. Nu vreau sa intru pe el, dar, daca va trebui, o voi face. Daca se retrage si o face in mod onorabil, promit ca nu voi merge inainte cu aceste lucruri. Nu vreau sa-mi fac din asta un deziderat", spune liberalul clujean.

Mai mult, candidatul liberal subliniaza faptul ca detine informatii potrivit carora Daniel Buda ar fi savirsit fapte penale. "Legea votului uninominal i se potriveste ca o manusa. Este gindita special pentru astfel de oameni, care au acces in Parlament si care au facut multe greseli de-a lungul timpului care, din pacate, nu au fost scoase la iveala. Sint fapte de natura penala, sint foarte multe incalcari ale legii, mergind de la lipsa deontologiei profesionale si pina la evaziune fiscala. Cred ca ar trebui sa-si analizeze si sa reconsidere tot ceea ce a facut pentru Romania si trebuie vazut daca activitatea sa justifica banii pe care i-a incasat. Intra in topul chiulangiilor - este chiar pe podium -, a papat bani publici, chiar daca are o avere impresionanta.

Deocamdata, nu stiu care este activitatea lui, consider ca n-ar strica sa faca un raport de activitate. Cred ca va fi, cit se poate de repede, un client ANI", afirma Dan, subliniind ca, in opinia sa, Buda ar trebui sa aiba onoarea de a se retrage din postura de candidat. "Daca nu se retrage, voi depune plingeri penale impotriva sa, la toate institutiile, inclusiv la ANI - cu argumente, cu dovezi si cu tot ce este necesar", precizeaza Horea Dan. Totodata, acesta face un apel public adresat tuturor persoanelor care "au fost prejudiciate de acest om, sa vina in perioada urmatoare, ii astept cu mare interes".

Horea Dan precizeaza ca motivul pentru care cere retragerea lui Buda din rindul candidatilor nu are nicio legatura cu faptul ca cei doi candideaza in acelasi colegiu. "N-as vrea sa se inteleaga ca este o chestiune personala. Nu fac acest lucru pentru ca este contracandidatul meu. Am cerut in mod special sa candidez in acest colegiu - practic este unul dintre motivele principale pentru care am revenit in viata politica. Oamenii trebuie sa voteze in cunostinta de cauza. Nu putem trimite la infinit in Parlament oameni abonati ai DNA, pentru ca apoi sa nu mai scapam de ei patru ani de zile.

Alte apariţii în presă