Adriana Stupar, Faclia
Liberalul Horea Dan il numeste pe Daniel Buda avocatul diavolului

http://www.ziarulfaclia.ro/Liberalul-Horea-Dan-il-numeste-pe-Daniel-Buda-avocatul-diavolului+17640
15 Octombrie 2008

Candidatul liberal pentru un mandat de deputat in colegiul electoral numarul doi, Horea Dan, il acuza pe contracandidatul sau, democrat-liberalul Daniel Buda, de lipsa de deontologie profesionala, afirmind ca, in cazul in care Buda nu consimte sa se retraga din cursa pentru Parlament, va face dezvaluiri incendiare privind activitatea profesionala a avocatului Daniel Buda.

Liberalul povesteste cum a fost tradat de avocatul sau, la acea vreme Daniel Buda. "Domnul Buda, in calitatea sa de avocat, m-a consiliat intr-o relatie economica cu o firma. Firma imi aducea marfa in regim de consignatie, iar eu trebuia sa o vind si sa dau firmei banii.
Documentele pe care le-a intocmit domnul Daniel Buda erau destul de dure, presupunind o penalizare de 5% pentru fiecare zi de intirziere, dar mi-am zis ca, daca sint corect, nu o sa am probleme", spune Horea Dan.

La un moment dat, afirma acesta, furnizorul l-a banuit ca nu a virat toti banii pe care ii incasase, facind uz de clauza contractuala pusa de Buda si executind garantia pe care o depusese. "In prima faza, nu au putut sa execute garantia deoarece aceasta era o casa evaluata la 350 de milioane de lei - in timp ce eu le datoram 150 de milioane de lei -, asa ca au inceput sa-mi aplice penalitati de 5% pe fiecare zi de intirziere.

In citeva luni, m-am trezit cu 600 de milioane datorie, iar firma furnizoare a venit cu executorii judecatoresti. Asa de bine mi-a intocmit actele domnul Buda, incit eu nu am avut nicio posibilitate sa ma judec. Totul s-a facut fara notificare si fara judecata", arata liberalul, precizind ca, in acel moment, Buda s-a mutat in tabara adversa, devenind avocatul firmei furnizoare.

"Asta este lipsa de deontologie profesionala. A devenit avocat intr-o cauza impotriva unui contract intocmit de el, a atacat contractul si, bineinteles, a cistigat", mai spune Horea Dan, precizind ca ulterior a aflat ca acesta nu este un caz unic. "Am aflat, de curind, ca mai sint cazuri similare. Domnul Buda calca peste cadavre.

As putea spune chiar ca este avocatul diavolului", considera Dan, subliniind ca va face publice cazurile pomenite. Candidatul liberal doreste sa precizeze ca demersurile sale nu sint indreptate impotriva PD-L, ci doar impotriva deputatului Buda, pe care il considera nedemn de functia de parlamentar.

Alte apariţii în presă