Adriana Stupar, Faclia
Horea Dan: „Nu lasati in Parlament oameni necurati ca Buda!"

http://www.ziarulfaclia.ro/Horea-Dan-8222-Nu-lasati-in-Parlament-oameni-necurati-ca-Buda-+18978
13 noiembrie, 2008.

Ca urmare a publicarii raportului elaborat de Coalitia pentru un Parlament Curat privind integritatea candidatilor la alegerile parlamentare, raport potrivit caruia Daniel Buda este incompatibil cu functia de parlamentar, liberalul Horea Dan, contracandidatul lui Buda – cel care a semnalat pentru prima data incompatibilitatea pedelistului Daniel Buda – saluta demersul Coalitiei pentru un Parlament Curat, spunind ca documentul publicat nu face decit sa intareasca afirmatiile sale privind activitatea deputatului PDL.

„Va semnalam in urma cu ceva timp faptul ca Daniel Buda este un personaj care nu indeplineste criteriile de curatenie morala si politica pentru a candida pentru inca un mandat de deputat de Cluj. Mi-am facut si imi fac o datorie morala fata de cetatenii pe care doresc sa ii reprezint ca deputat al Colegiului 2 Zorilor-Manastur, aceea de a expune public faptele legate de moralitatea indoielnica a lui Buda.

Necinstea si faptele de coruptie ale fostului avocat al trustului «Gazeta», fapte care au fost vehiculate si in presa, de-a lungul timpului, au fost confirmate acum de surse independente si credibile, apartinind zonei societatii civile", afirma Horea Dan, subliniind ca, in opinia sa, cetatenii Clujului au dreptul sa fie reprezentati in Parlament de persoane curate, nepatate de murdarii.

„Nu lasati in Parlament oameni necurati, ca Buda", este mesajul lui Horea Dan pentru clujeni. Liberalul precizeaza ca se alatura demersului societatii civile de salubrizare morala a Parlamentului, respectiv retragerea de pe listele de candidati a unor persoane de o moralitate incerta, precum Daniel Buda. „Ma alatur din nou, din tot sufletul, acestei initiative civile, care a confirmat in totalitate ceea ce v-am relatat eu. Cer retragerea candidaturii din Colegiul 2 Deputati si implicit din viata politica a lui Daniel Buda. Il somez sa isi ceara public scuze clujenilor pentru rusinea pe care o arunca pe obrazul Clujului!", subliniaza Horea Dan.

In opinia liberalului Horea Dan, „niciun candidat pentru alegerile parlamentare din Cluj nu este intr-o hazna mai mare decit Buda. Asupra nimanui nu planeaza suspiciuni de coruptie atit de grave ca in cazul sau sau a echipei PDL (pe lista Coalitiei sint patru oameni de la PDL, din care trei sint acuzati de fapte de coruptie), in timp ce celelalte partide au cite un candidat, maximum doi). Societatea civila a aratat din nou ca PDL-istii sint o echipa care tine de ciolan, nu de cetatean. Ca o concluzie, Daniel Buda este exponentul perfect pentru o psihanaliza a foamei politice din Cluj si trebuie sa se retraga din cursa si viata politica", conchide Horea Dan.

Alte apariţii în presă